Het lange weekend bij Nostalgie: BELPOP100 en Festival Fever

Vrijdag krijgt Nostalgie een tricolore tintje naar aanleiding van de nationale feestdag. Vanaf 10u kan je genieten van de beste Belgische muziek in de BELPOP100. Op zaterdag en zondag gaan we dan weer verder op zoek naar onze opener van het Beach Festival. In Festival Fever komen er telkens twee kandidaten langs die strijden voor dat podium.

Net als in de week van de Belgische Muziek verenigen de Nederlandstalige en de Franstalige Nostalgie-zenders hun luisteraars over de taalgrenzen heen. Vanuit de Beach Radio in Nieuwpoort zullen Leen Demaré en Jean-Marie De Bol (Nostalgie Belgique) op 21 juli een aantal Belgische artiesten aan mekaars luisteraars presenteren. Vanaf 10u is er ook de jaarlijks fel gesmaakte BELPOP100. ​

Leen Demaré: “Wij Belgen mogen echt trots zijn op de muziek die in ons landje werd en wordt gemaakt. Ik vind het heel fijn dat we op 21 juli daar samen met de Franstalige collega’s de schijnwerpers op kunnen zetten. De beide Nostalgie-zenders hebben ook een Belgische playlist opgesteld die op 20 en 21 juli in de Brusselse metro te horen is. Ideaal voor alle reizigers die de festiviteiten in Brussel willen bijwonen.

Op zaterdag en zondag brengen Elias Smekens en Fleur Brusselmans je weer helemaal in de festivalsfeer met hun muziek en tips in Festival Fever. Ook de zoektocht naar muzikaal talent dat op 5 augustus met de Nostalgie All Stars mag schitteren op het grote podium van het Beach Festival gaat verder.

Dit zijn de kandidaten voor Festival Fever van zaterdag 22 juli:

Meermens, ook gekend als de 30-jarige Bram verstappen is een echte muzikant. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en zingt graag in het Nederlands. Daarom maakte hij ook een eigen, Nederlandstalige versie van ‘Lost’ van Anouk. ‘Als de lichten gaan’ werd een prachtig nummer. Bekijk hier de video.

Ook Antoine Hertoghe (47) nam zijn gitaar mee voor zijn Festival Fever auditie. Deze man uit Wilrijk is getrouwd en papa van twee dochters. Geld verdient hij als Accountmanager en naast zijn passie voor muziek rijdt hij graag met de koersfiets. Voor ons bracht hij ‘Go your own way’ van Fleetwood Mac. Bekijk hier de video.

Tot en met zaterdag mag iedereen stemmen via nostalgie.be of de app.

Dit zijn de kandidaten voor Festival Fever van zondag 23 juli:

De 29-jarige Antwerpse Barbara Verbergt is fulltime bezig met muziek. Ze is zangeres en deed recent nog mee in de musical ‘Vergeet Barbara’. Ook met zingen in een coverband heeft ze al ervaring, dus dat mag geen probleem zijn. Je hoort haar met Mercy van Duffy. Bekijk hier de video.

Onze jongste deelneemster houden we al laatste. Noor Vermote is nog maar 16, maar dat zou je niet zeggen als je haar hoort. Ze woont in Keiem (Diksmuide), studeert Humane Wetenschappen en gaat al zingend door het leven. Ze is leadzangeres in de band 'Lily on fire' en doet ook backing vocals bij 'Funkadilly Circus'. Voor Nostalgie zingt Noor: You oughta know van Alanis Morisette. Bekijk hier de video.

Tot en met zondag mag iedereen stemmen via nostalgie.be of de app of we Barbara dan wel Noor naar de finale sturen.


Niet voor publicatie

  • Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews: contacteer Station Manager Jo Nachtergaele
  • De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.nostalgie.eu

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Play Nostalgie - Pressroom

Play Nostalgie en Nostalgie+ zijn radiomerken van de NV Vlaanderen één, met Mediahuis, Play Media en Nostalgie SA als aandeelhouders. Onze studio's en redacties zijn gevestigd in 2050 Antwerpen, Katwilgweg 2. Play Nostalgie is lid van de Beroepsvereniging Journalistiek. De commercialisering gebeurt door Var voor nationale radiocampagnes en een eigen sales team voor regionale reclame en creatieve partnerships. Meer over onze programmatie en projecten op https://playnostalgie.be/

Contact