Week van de Belgische Muziek bij Play Nostalgie!

Van maandag 22/01 tem zondag 28/01 klinkt Play Nostalgie lekker Belgisch. “Het zijn niet enkel frietjes, pralines en bier waar we als Belgen fier op mogen zijn… wij maken hier ook geweldig goeie muziek. Daarom trakteren we tijdens ‘De Week van de Belgische Muziek’ onze luisteraars graag op de mooiste classics uit de Belgische popgeschiedenis”, vertelt Station Manager Jo Nachtergaele. ​ “Zo zijn onze populaire non-stop blokken Simply The Best vanaf maandag 22/01 volledig Belgisch en op vrijdag is er een speciale editie van Viva Vinyl Belgisch. Uiteraard kijken we ook erg uit naar ons ​ exclusieve Play Nostalgie Showcase op vrijdag. In Play Zuid Antwerpen ontvangen we dan één van de allergrootste dames uit de Belpop: Axelle Red.

Het meest in het oog springende initiatief is allicht ‘Made In Belgium’. DJ Larissa klopt aan bij onze Franstalige zusterzender Nostalgie Belgique en laat hen kennismaken met o.a. Metejoor en Pommelien Thijs. Larissa: “Omgekeerd heb ik in mijn avondshow collega Jean-Marie De Bol te gast, die ons laat kennismaken met een aantal Franstalige artiesten. We kennen allemaal wel Stromae en Angèle, maar er is best wel meer moois te beluisteren aan de andere kant van de taalgrens. Net daarom wordt ‘Made In Belgium’ zo plezant om naar te luisteren.”

Tot slot focust ook De Playlist, de muzikale talkshow op zondagochtend, op Belgische muziek met Johan Verminnen en Sabien Tiels als centrale gasten.

 

Simply the Best Belgisch, ma – vr 9.00 tot 10.00u ​
Made In Belgium, ma – do, 19.00u ​
Axelle Red Showcase, vr 20.00u in Play Zuid (tickets enkel te winnen bij Play Nostalgie)
Viva Vinyl Belgisch, vr 19.00u ​
De Playlist, zo 9.00 – 11.00u


Niet voor publicatie

  • Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews: contacteer Station Manager Jo Nachtergaele
  • De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.playnostalgie.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Play Nostalgie - Pressroom

Play Nostalgie en Nostalgie+ zijn radiomerken van de NV Vlaanderen één, met Mediahuis, Play Media en Nostalgie SA als aandeelhouders. Onze studio's en redacties zijn gevestigd in 2050 Antwerpen, Katwilgweg 2. Play Nostalgie is lid van de Beroepsvereniging Journalistiek. De commercialisering gebeurt door Var voor nationale radiocampagnes en een eigen sales team voor regionale reclame en creatieve partnerships. Meer over onze programmatie en projecten op https://playnostalgie.be/

Contact